Diskuze
Reagujete na dotaz č.1973
Dobrý den paní Linerová, chtěla jsem se zeptat, zda by byl vhodný dutinkový okraj i jako lem u pleteného kabátku (bez knoflíků).... Ještě jsem ho nikdy nepletla. Děkuji za odpověď.
Dobrý den paní Jitko,
určitě se dá použít. Lem by se Vám neměl potom kroutit.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na průsvitnost té světlé viskozy se psy a voditky. Moc nešiju. Ale tahle látka vypadá krásně. Přemýšlím o halence nebo letních šatech. Musela by být spodnička? Je to i jen trochu průsvitné? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
je to taková silnější viskóza, není vyloženě průsvitná. Podšívkovala bych ji osobně pouze v případě, že byste šila šaty víc na tělo- napčíklad pouzdrové. Ale materiálově ji vidím ideálně na košili, halenku, tuniku nebo třeba košilové šaty, případně nějaké splývavé šaty volnějšího střihu.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat navten výprodejovx´ mohér - Mile colori superkid. Složení je trochu jiné než u Mohair luxe. Je tam polyamid a vlna. Návin a č.jehlic je stejné. Tedy dotaz: je tedy síla příze stejná? A jak vypadá pletenina? Je víc vlněná nebo to vypadá stejně jako Mohair luxe? Pletla jste z teto příze? Máte srovnání? Děkuji za odpověď. To proužkování vypadá krásně a cena je úžasná.
Dobrý den paní Hanko,
na první pohled je možná Mille Colori Super Kid o něco více chlupatější, ale opravdu nepatrně. Jemností i silou vlákna jsou obě příze prakticky identické, řekla bych tak na 99% :-). V pletenině je to také prakticky stejné, velmi jemné, příjemné, heboučké.
Praní potom doporučuji určitě ručně, jen lehce vymačkat, žádný šampon, který poškozuje vlákno a žádné vyčesávání!!! Vyprat v přípravku na vlnu, po vyprání, lehce vymačkat v ručníku, lehce protřepat a usušit volně položené.Sama mám mohérový svetřík asi 5 let a při téhle údržbě je stále jako nový :-).
Dobrý den, chtěla bych si objednat vlnu Langyarns CARPE DIEM dle vzorkovníku barva 0015 (nugát), ale v nabídce barev k objednání jsem toto číslo barvy nenašla. Můžete se mi prosím na to podívat? Chtěla bych tak 450-500g na svetr. Děkuji Větrovská.
Dobrý večer,
přidali jsme do číslelníku pro objednání č.15 koňakově hnědá :-).
Dobrý den.
Paní Linerová,chtěla jsem si objednat vlnu Lyonel 53,ale je tam rezervace.Do kdy prosím ?
Děkuji.
I.Kocurková
Dobrý den,
omlouvám se, ale nestíháme odpovídat obratem. V této chvíli vidím Lyonel jako volný.
Rezervace znamená, že má někdo zboží uložené v košíku a pak ho buď koupí a nebo z košíku "vyhodí" a vrátí se tak zpět do nabídky. Rezervace od doby vložení do košíku trvá 30 minut.
Vážená paní Linerová.Dostala jsem od Vás k vlně i recept na šálu.Vlna byla lehká s pucíky.Okraj toho vzoru byl takový jiný a pěkný.Ale recept jsem založila a zapomněla.Můžete mi ho prosím Vás poslat.Nemohu najít,kde v čb máte krámek.Předem Vám děkuji.Na shledanou.J.Voštová Strati.
Dobrý den paní Voštová,
bohužel jsem nenašla podle jména žádnou Vaši objednávku u nás,možná jste objednávala pod jiným příjmením.....Podle popisu si myslím, že máte buď přízi Freya nebo Viola. Tam samozřejmě záleží na vzoru šály a na tom jak pletete okraje. Pokud moc pleteninu neutahujete, je lepší plést i krajová očka nebo plést na okraji dutinku, odkaz je třeba tady : https://polla.rajce.idnes.cz/POLLA_RULICKA_NA_SVISLEM_OKRAJI/#VZORNKYJA341-360.pdf-AdobeReader12.7.2009133949.bmp.jpg
Popisů, které přikládáme k objednávkám máme desítky a velmi se to mění. Odesíláme poměrně velké množství zásilek a tak je i pravděpodobné, že popis, který jste dostala už nemáme. Neuvědomuji si, že bychom měli nyní k dispozici nějaký popis na šálu.Ještě se zeptám kolegyně, která má na starosti balení zásilek.
Jsme pouze internetový obchod, kamenný obchod nemáme, ale je možné se případně domluvit a přijít se na popisy podívat do našeho skladu.
Dobrý den, paní Linerová.
Chtěla bych se poradit ohledně vlny vhodnou na šaty a sukně.Asi by v ní měl být podíl elastanu nebo polyesteru, aby pletenina trochu pružila a nevymačkávala se při sezení.Existuje nějaká vhodná vlna,máte něco na skladě na sukně a šaty nebo není dobré plést v ruce takové kusy oblečení a nechat to na strojové pletení?
Děkuji.
I.Kocurková
Dobrý den,
určitě je možné plést šaty i ručně. Jak píšete, je třeba věnovat pozornost materiálu a vybírat ho podle stylu šatů. Pokud chcete šaty spíš na tělo, doporučila bych Vám třeba Merino 150, Merino 400https://www.linja.cz/obchod/vyhledavani/merino%20400, https://www.linja.cz/obchod/vyhledavani/merino%20150 nebo Novenu https://www.linja.cz/obchod/vyhledavani/novena od firmy Lang yarns. Ležérnější šaty můžete plést třeba i z mohérku...na letní verzi použít například len Lino, který dobře drží tvar.
Krásnou inspiraci i co se materiálů týče najdete právě u firmy Lang yarns, kde je u každého popisu zobrazený i použitý materiálhttps://www.langyarns.com/index.cfm?a=articleSearch
Dobrý den,paní Linerová.
Dívala jsem se na vyměnitelné jehlice.Nevyskakují při pletení ve spoji, když se např.posunuje vlna?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den paní Kocurková,
v nabídce máme dva typy vyměnitelných jehlic. Addi click systém se zaklapává a mírně pootočí, jehlice je tak upevněná a nikdy se mi osobně nestalo, že by přechod drhl nebo se uvolnil při pletení.Já osobně je považuji, oproti jehlicícm Knit Pro za kvalitnější. Druhou variantou jsou jehlic firmy Knit Pro ( máme v nabídce i jejich jehlice vyráběné speciálně pro Lana Grossu). Tyto jehlice se šroubují a následně utahují klíčkem. Pokud jehlici dobře utáhnete klíčkem, nestává se, že by se v přechodu příze zadrhávala. Mmě se rozšroubovala jehlice jen jednou, při pletení ponča, kdy byl materiál hodně těžký a jehlice povolila. Zjistila jsem to právě ve chvíli, kdy se mi příze v přechodu o spoj začala zadrhávat. Ale toto betu spíš jako výjimku, pletu s těmito typy jehlic více něž 8 let a jsme absolutně spokojená. Jen se přiznám, že v menších velikostech ( 3,5 mm a méně) raději používám kovové jehlice Addi Lace, které mají ostřejší špičku.
Dobrý den,
povedlo se, stačila jsem objednat! Moc děkuji.
Dobrý den paní Linerová,
příze Tiziana už asi skladem nebude....? Zaváhala jsem... moc se mi líbí odstín 34.
Dobrý den,
bohužel, jedná se o poslední skladové zásoby. Barvu 34 ale zatím nikdo neobjednal, je pouze v rezervaci. Rezervace trvají 30 minut, zboží se potom do nabídky vrací. Může být ještě k dispozici, pokud nikdo neuskuteční objednávku.
Dobrý den p. Linerová,
budete mít ještě Mohair Luxe č.209 růžový odstín?
Dobrý den,
zatím jsme s doplněním mohérů nepočítali, ale pokud máte o tuto barvu zájem, napište nám mail. Můžeme ji pro Vás objednat.
Dobrý den, paní Linerová, které z přízí co teď máte se vám jeví jako nejvhodnější na vyplétaný vzor na sedlo nebo okraj? Děkuji a mějte se krásně.
PS Děkuji za Shades, barevné přechody na uvedených modelech jsou jemné a zajímavé. Klubíčka budou určitě lákavá.
Dobrý den,
například Alpaca 200, Merino Landlust, Slow Wool Lino,...Earth, Merino 150, Respect...Love....Záleží samozřejmě na síle svetříku, který chcete mít.
Děkuji za Vaše doporučení, již jsem si tedy vybrala. Doufám, že jsem zvolila správně.Té velbloudí Setayak jsem se ale vzdát nedokázala.
:-) Se Setayak budete určitě spokojená.
Moc děkuji za Vaše doporučení , Setayak tedy odložím na příště. A nemohla byste mi tedy sama navrhnout, která příze by se tedy hodila nejlépe ? Já jsem naprosto unešená ze všech klubíček a chtěla bych je úplně všechny
Má představu “svetrošatů” pletených spíše na větších jehlicich , aby úplet byl nadýchaný a měkký . Nepočítám s žádným složitým vzorem . Prostě takové šatky pro zimní víličky co se do nich můžete zachumlat.
Myslím, že by byla vhodná třeba Nova, Novena., Love.....Možná i Malou Light, záleží na tom jakou máte představu o síle materiálu.Potom samozřejmě merina, ale ta už nejsou tak lnadýchaná.
Podívejte se na odkaz, je tam několik šatů třeba i z mohérků. Jsou to vyloženě lehoučké šaty, které lze nosit třeba i přes kalhoty...
https://www.langyarns.com/index.cfm?a=articleSearch
Dobrý den, nadchla mě příze Setayak a ráda bych z ní upletla jednoduché šaty . Myslíte,že je tato příze k tomuto účelu vhodná a jaká by případně byla spotřeba? Jsem drobnější postavy a počítám s délkou kousek pod kolena. Předem děkuji za Vaši odpověď a jsem s pozdravem Tat'ána Macková
Dobrý den paní Macková,
Setayak je nádherný materiál,ale zrovna na šaty bych Vám ho rozhodně nedoporučila. Není dostatečně pevný, aby držel potřebný tvar.Určitě by se "vyseděl" a nevypadalo by to dobře. Hlavní přednost této příze je lehkost a objem a to je ideální na delší kabátky, ponča a nebo svetry.
Na šaty bych osobně volila něco co alespoň trochu pruží a je tvarově stálejší.
Dobrý den, budete mít v nabídce časopis Filati Home č. 72? Děkuji za odpověď. Hezký den!
Dobrý den,
ano, je obejdnaný, s ním se na shopu objeví ještě nový časopis Accessoires 19- doplňky ( také Lana Grossa) a Knit th Cat 11 od Schoppel Wolle..
Časopisy budeme vkládat do nabídky společně zítra.
Dobry den pani Linerova!
Chtela bych moc podekovat za rychle doruceni nadherne mekoucke prize Setayak. Uzasna je nejen kvalita ale i typicka “langovska” modra barva. Z tehle prize se bude plest samo!
Dobrý den,
Setayak je moc krásný, to jste vybrala velmi dobře. A jako notorický milovník modré potvrzuji, že "langovská" je krásná :-).
Dobrý den paní Linerová,
budete mít skladem skladem nový časopis Shoppel Wolle 11 ?
Děkuji
Dobrý den,
omlouvám se za pozdní odpověď, přehlédla jsem Váš dotaz. S časopisem počítáme, měli bychom ho mít tak do 14 dnů. Zároveň by měly přijít i některé materiály na modely z tohoto vydání.
Dobrý den, paní Linerová,
moc prosím, mohla byste mi napsat, jaká je spotřeba u háčkované šály z časopisu Gomitolo, popis 25. Děkuji.
Dobrý den,
600 g barvy 603.
Dobrý den, chci se zeptat - vyjde mi 6 klubek Mohair Luxe na kratší svetřík velikosti M?
Dobrý večer,
podle mého názoru a zkušenosti ano. Dívala jsem se i na podobný svetřík jaký popisujete v modelech Lang a pro vel. S-M je uvedena spotřeba 6 klubíček.