Diskuze

č. 512 | Dagmar Tulisová
30.07.2014 23:07

dobrý večer,pani Linerová,v nabídce již nemáte MACAIBO od SCHULANY.Potřebovala bych doobjednat 5 klubíček č.46.Děkuji

reagovat na tento příspěvek
linja
31.07.2014 18:07

Dobrý den paní Tulisová,

Macaibo jsem z nabídky prozatím stáhla, protože je téměř kompletně vyprodané a to i u výrobce. Barva 46 je jednou z vyprodaných barev. Bohužel Vám v současné chvíli nedokážu říct zda se s Macaibem počítá pro další sezónu a jestli by případně tato barva byla znovu k dispozici.

č. 511 | Anna
30.07.2014 23:07

Dobrý den, bude prosím v nabídce také příze Merino 70 Degrade od Langa ? Jaká příze z Vaší nabídky by byla vhodná na pánský svetr který je v novém FaM ze Sempione ? Děkuji moc za odpověď.

reagovat na tento příspěvek
linja
31.07.2014 08:07

Dobrý den,
merina od Langa ještě budu přidávat do nabídky, ale degradé variantu nemám v plánu. Samozřejmě Vám ho i tak ráda objednám, pokud byste měla zájem, napište mi prosím mail. Sempione mám v plánu také do nabídky ještě zařadit, stejně jako přibude ještě West a West Lux. Chtěla bych to postupně zvládnout do konce týdne.
Jinak na pánské svetry podobného typu jako jsou ve FaM Urban je hezký například Sportlife od GGH. Ten se na pánské svetry hodně prodává, je o něco slabší než Sempione. V podobné metráži je například i Merlana od Schulany, to je nádherné jemné merino, už taková luxusnější verze.

č. 508 | Milena
30.07.2014 12:07

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jaká je Vaše ověřená spotřeba u Merina 400. Podle návinu, síle mi 300g/2400m připadá opravdu hodně... Je to tak?

reagovat na tento příspěvek
linja
30.07.2014 13:07

Dobrý den, máte na mysli zřejmě nové Merino 400 Lace Color?
Bohužel jsem ještě přízi sama nestihla vyzkoušet na nějakém velkém výrobku. Jen mohu potvrdit, že barvy jsou v reálu skutečně nádherné. Zrovna dnes přišla tato příze ve zboží, ale všechna putuje zase hned k zákaznicím, skladem zatím nezůstává.

Co se spotřeby týče, uvedené informace pochází přímo od výrobce. U těchto tenkých přízí musíte brát v úvahu nejen metry, ale i použité jehlice, pletenina je tady výrazně hustější. Ale co se mojí zkušenosti s podobným typem přízí týká, řekla bych, že spotřeba na svetřík je zhruba 4-5 ks. Samozřejmě záleží na vzoru, délce,velikosti......Materiál je určený spíš na ležérnější model, který nebude střihově přímo na tělo.

č. 504 | Jitka
29.07.2014 19:07

Dobrý večer, když si objednám nová klubka od Katji, za jak dlouho můžu čekat balíček?? Moc děkuji a už se těším na podzimní pletení

reagovat na tento příspěvek
linja
29.07.2014 20:07

Dobrý večer,

díky dovoleným dodavatelů se nám nepatrně prodlužují nyní termíny dodávek. U Katii počítejte raději od této chvíle se 3 týdny.

linja
29.07.2014 20:07

Ještě doplňuji termíny ostatních dodavatelů:

GGH - cca 2 týdny , tj. polovina srpna

Schulana ( má nyní 14 dní zavřený sklad kvůli dovolené), nejbližší zboží přijde kolem 15.8.

Lang- zítra přijde část zboží, další zásilku bychom měli mít potom v příštím týdnu. V této zásilce bude i druhá část akčních přízí Greina a Anais. ( pro všechny kdo objednali nebo objednají v rozmezí dneška, tj. úterý a čtvrtka 31.8.)

Jitka
29.07.2014 20:07

Moc děkuji

č. 502 | Radka
28.07.2014 22:07

Dobrý večer, kochám se tu klubíčky od Katia a je to krása. Bylo by možné si objednat Incu či Weekend ??? Moc děkuji za odpověď

reagovat na tento příspěvek
linja
29.07.2014 12:07

Hezký den,

měla jsem možnost otestovat osobně všechny novinky v podobě vzorkových klubek od Katii a rozhodla jsem se vybrat na základě svého nejlepšího svědomí :-). Katia vyrábí široké spektrum přízí v různých kvalitách i cenách, já s se snažím u nich zaměřit na hezké a kvalitní materiály, beru v úvahu i poměr ceny a kvality příze. Takže jsem například nezařadila přízi Cheviot, která je v pletenině sice nádherná, ale poměrně drsná na omak. Podobně to bylo i s některými novými vlněnými přízemi. U Weekendu jsem poměrně dlouho váhala, ale nakonec se rozhodla ho nezařadit. Tady to není z důvodu materiálu, ale proto, že jde o poměrně silnou přízi. O tento typ materiálů u nás nebývá tak velký zájem.Druhý důvod je i ten, že se Katie nepovedlo u něj nafotit dobře barevnici. Testovala jsem barvu 72, která je v reálu světle až středně růžovo hnědá. Ve vzorníku ( a to i tištěném v katalogu, který mám k dispozici) je fialová. Incu jsme měli v nabídce asi před dvěma lety, později jsme ji nahradili přízí Ushuaia, která byla loňskou novinkou. Je jednoznačně líbivější než Inca a více se prodává takže Incu zatím vracet do nabídky nebudeme.
Samozřejmě Vám ale mohu obě příze objednat, za předpokladu, že odeberete celé balení. V tomto případě Vám mohu poskytnout i určitou slevu. Dělala jsem to v minulosti již pro několik zákaznic, které měly zájem o jiný materiál než byl v nabídce. Pokud byste měla zájem, napište mi prosím mail.

č. 500 | Marta Hamanová
28.07.2014 18:07

Dobrý den.Také já děkuji za krásná klubíčka. Jak psaly pletařky přede mnou, Kid seta lux - jemná krása, mám temně ostružinovou, nádhera. Příjemně mě překvapilo Merino 400 Lace, je hebké,měkké a hlavně pro mně - tenká příze. Takže z toho budu plést pro sebe, já moc ty silnější nemusím. Ale zase trojky jehlice, to je na dlouhé zimní večery. Přeji krásnou, druhou polovinu léta.

reagovat na tento příspěvek
linja
28.07.2014 20:07

Dobrý den paní Hamanová,

na Kid Seta Lux už se tady pěla óda několikrát :-). Celá řada mohérků Kid Seta je nádherná, včetně flitříkové varianty a nové perličkové. Schulana koncem srpna vydává speciál zaměřený právě na mohérky. Dostala jsem minulý týden k dispozici předtisk časopisu, bude v něm přes 40 modelů a jeden hezčí než druhý. Je na co se těšit...
Co se týče Merina Lace, to se prodává opravdu hodně moc, je krásné, jemné, přesně jak píšete. Může se plést samostatně nebo přidat k jiné přízi a cena je tam velmi příznivá. kdo má trpělivost s tenkou přízí, určitě ho ocení, je vhodné naprosto na celoroční nošení. Sama jsem ho přidávala třeba k přízi Ella a je to moc hezké.

č. 498 | Hanka
25.07.2014 21:07

Dobrý den, i mě se obrovsky líbí příze Quetzal jen nevím jaký odstín se mi líbí víc. Myslíte, že pruhování bude hodně rozšiřovat? Přeci jenom mám větší velikost. Škoda jen, že do časopisu nezařadily ten překrásný dlouhý kabátek z veletrhu. Nebo jsem jen přehlédla?

reagovat na tento příspěvek
linja
26.07.2014 11:07

Hezký den,

pruhování svým způsobem rozšiřuje, ale podle mého názoru záleží i na střihu, kombinaci s jiným oblečením a výběru barvy. Tady u této příze jsou ty pruhy takové méně nápadné, postupně tónované. Vzor je svým způsobem nápadný, ale přechody barev jsou zase velmi jemné......
Kabát bohužel v časopisech není a nebude, je to model vytvořený pouze pro módní přehlídku na veletrhu v Kolíně, už na veletrhu jsem se na něj ptala :-). Ale myslím, že střih není nijak složitý a umění českých pletařek je velké, určitě si s kabátem poradí :-). Podobné střihy mívá ve svých časopisech Lang a i v Rebecce od GGH se několik kabátů vyskytlo. Střih se dá použít jako "odrazový můstek" a upravit.

č. 496 | Lenka K.
24.07.2014 10:07

Dobrý den, děkuji za fakt krásné příze, které bylo možno koupit v akci. Novinka příze Quetzal je fakt nádherná a měkoučká a i ostatní - Kid seta lux - třpytivá, měkká, super. Všem doporučuji obě vyzkoušet.

reagovat na tento příspěvek
linja
24.07.2014 11:07

Hezký den paní Lenko, děkuji moc za příspěvek. Naprosto souhlasím s Vaším názorem. Quetzal mě "dostal" už na veletrhu v Kolíně. Celá barevnice této příze se objeví v nabídce v pondělí ,ale u mně vedou právě ty přírodní odstíny. O mohérku už se tady psalo několikrát, Schulana ho prostě umí, ten jemný třpyt je dokonalý:-).

č. 494 | Anna Záveská
15.07.2014 18:07

Dobrý večer paní Linerová, přidávám se k ostatním že klubíčka jsou nádherná. Ve skutečnosti ještě lepší než na obrázku, takže vždy příjemně překvapí. Chci se zeptat jestli budete mít nové časopisy od Langa FaM Urban a Color ? Ještě jsem Vás chtěla poprosit (nespěchá) o tipy na vhodné příze na modely pro mladé muže (dospělé syny). Myslela jsem něco z barevných pruhujících nebo melírovaných přízí. Děkuji a přeji hezké léto.

reagovat na tento příspěvek
linja
16.07.2014 10:07

Dobrý den paní Záveská,
samozřejmě mě moc těší Vaše spokojenost s klubíčky:-).
Časopisy od Langa mít budeme, jen prosím o trpělivost, dostáváme vše postupně.Navíc klíčová pracovnice, která nás má na starosti, měla nyní dovolenou a tak je vše trochu posunuté. Oba jmenované časopisy jsou objednané a k nim i speciál Black and White a velký katalog Collection. Od firmy Katia by měl ještě přijít speciál zaměřený na doplňky, speciál na modely z příze Azteca a speciál Basic. Aktuálně mám na stole novou Créalanu od firmy Schulana, která přišla před chvílí a objeví se na stránkách během dne.Společně s ní přidáme na shop ještě několik barev mohérku Kid Seta Jubilé a Kid Seta Lux, které bude možné objednat ještě v akci.
Co se týká Vašeho dotazu na materiál pro modely na mladé muže. Tady mohu mluvit z vlastní zkušenosti :-). S odezvou se setkávají svetry z jakéhokoliv tweedu- tady bude na výběr i v novinkách, ale nyní například Donegal od firmy Lang, dále je vhodmý třeba Modern Tweed od Katii ( bude součástí zimní nabídky Katia, kterou připravujeme v nejbližší době na shop), vhodná jsou i merina a nebo , jak píšete, i pruhující příze jako je Azteca ( Katia) , Joker od GGH, Mille Colori, West od firmy Lang ( budou opět v nejbližší době v nabídce). Hezké náměty na pánské svetry jsou i v nových časopisech od Katii i Langa. GGH bude mít také jednu novinku v barevné a zároveň tweedové variantě. Možností je mnoho, záleží potom výhradně na tom pro jaký styl se rozhodnete, zda méně či více barevný.

č. 492 | Olga Kotalová
15.07.2014 13:07

Dobré odpoledne paní Linerová,balíček před chvílí přišel vpořádku,listuji časopisy Katia a říkám si,že to a to a to musím uplést,však to znáte,mazlím se s klubíčky a je to čistá radost.Díky Vám.Přeji krásné léto a ať si taky zapletete:-).

reagovat na tento příspěvek
linja
15.07.2014 17:07

Paní Kotalová, děkuji za zprávu. Vždycky mě potěší, když je zákaznice s klubíčky spokojená. Já si teď bohužel moc nezapletu, čeká mě spoustu jiných úkolů, ale snad si to vynahradím později :-).

č. 489 | Martina Š.
11.07.2014 21:07

Dobrý večer paní Linerová, tak balíček mám doma, klubíčka mám rozložená a kochám se...Kid Seta Jubilé- krásné barvy, jemnost a nadýchanost...Kid Seta Lux - tam se mi líbí ten jemný třpyt): Přeji Vám krásné léto a už se těším na další novinky

reagovat na tento příspěvek
linja
15.07.2014 10:07

Hezký den, děkuji za zprávu a jsem ráda, že jste spokojená. Mohérky Schulana umí, i když jiné firmy mají stejné složen, mohérky Schulany jsou prostě na 1 s *, super jemné a super nadýchané :-).

č. 487 | Eva Stančeková
10.07.2014 09:07

Dobrý deň, pani Linerová, balíček mi prišiel v poriadku. Priadze sú veľmi krásne, jemnulinké a tá melírovaná je úžasná. Ďakujem a prajem Vám všetko dobré. E

reagovat na tento příspěvek
linja
10.07.2014 10:07

Dobrý den,
děkuji moc za zprávu a jsem ráda, že jste spokojená:-).

č. 484 | Zdeňka Raindlová
26.06.2014 08:06

Dobrý den, paní Linerová, včera jsem otevřela balíček s Colinette a jsem nadšená! Barvičky ještě úžasnější než na obrázku. Hned jsem upletla vzoreček, vlna je krásná, hladká, prostě nádhera. Nejspíš zruším letní pletací projekty a pustím se do Colinette...:-D

reagovat na tento příspěvek
linja
26.06.2014 17:06

Dobrý den paní Raindlová,

kdo miluje modré odstíny tak barva Kingfisher je úžasná volba. Je krásná ve všech materiálových provedeních, sama ji mám u příze Art, bohužel stále v přadenech...:-).... Ale musím říct, že naprosto všechny barvy Cadenzy, které byly v poslední zásilce, byly moc krásné.

č. 482 | Anna Záveská
19.06.2014 19:06

Hezký den paní Linerová, děkuji za balíček s nádhernými klubíčky už se těším co z nich upletu a pro koho. Pletla jsem z Aresis, z Elly a teď z Macaiba a všechny jsou úžasné. Výprodej byl zábavný, jen škoda že jsem si nestihla prohlédnou kreativní sady které tady všichni obdivují, ale mám krásnou Angoru fashion v bílé barvě. 9 klubek by mi možná vyšlo na svetřík, stačí mi vel S, přesto Vás prosím o tip s čím ji zkombinovat? Myslela jsem že by šlo jemné merino nebo alpaka v odpovídající síle v jemnější barvě? Moc se mi líbí váš obchod a děkuji za vaši práci i rady, ať se vám daří.

reagovat na tento příspěvek
linja
20.06.2014 09:06

Dobrý den paní Záveská,

moc děkuji za zprávu a jsme ráda, že se Vám příze líbí a dobře se Vám s nimi pracuje.
Podle mé zkušenosti Vám 9 klubek Anfory Fashion bude stačit na celý svetřík. Pokud bych ji kombinovala tak krásný nápad na kombinaci byl v poslední zimní Créalaně, svetřík s háčkovanými vsadkami s Kid Pailettes: http://www.schulana.ch/domains/schulana_ch/data/free_docs/RZ_Crealana_33.pdf ( nemohu do diskuze vložit proklikávací odkaz, takže pouze kopíruji). Určitě by se dalo kombinovat i s klasickým mohérkem, Suri Alpakou.... Osobně mám svetřík, kde je angora kombinovaná s lesklou stužkovou přízí, dá se použít i třeba Mystik od GGH, Viscoseta od Katii.... To už je taková méně obvyklá kombinace :-) , ale výsledný efekt je moc hezký. Použít by se dalo samozřejmě také tenčí merino.
Co se týče kreativních sad, je o ně velký zájem a jsou zpravidla obratem vyprodané. Ze shopu tedy mizí poměrně rychle, budu je muset pro inspiraci :-) nechávat příště v nabídce déle.

č. 477 | Martina
18.06.2014 15:06

Dobrý den paní Linerová, byl to adrenalin, ale stálo to za to, kochám se z přízí a přemýšlím, co z úlovků upletu, moc mě překvapila Manilla a Aresis, u té mě obzvlášť mrzí, že jsem jí neukořistila víc, tak snad mi to vyjde, myslíte, že by bylo hezké tělo z Aresis a rukávky třeba z Macaiba, přece jen má jinou sílu, ale je to stužkovka - ráda si nechám poradit, s čím by jste to zkombinovala Vy...Moc Vám děkuji a přeji všechno dobré, obdivuji, jak to všechno zvládáte.

reagovat na tento příspěvek
linja
18.06.2014 15:06

Dobrý den paní Šarešová,

já bych určitě osobně Macaibo a Aresiis nekombinovala. jsou to sice stužkové příze, ale každá jiná charakterem. Nebylo by to podle mého názoru hezké . K Aresis bych vybrala buď nějakou jednobarevnou stužkovku jako je např. Arte od Katii a nebo středně silnou bavlnu . V případě kombinace s Aresiis bych si osobně asi více pohrála s členěním plochy a kombinovala obě příze, tedy nejen tělo z odlišného materiálu a rukávy jiné. Více bych vzájemně oba materiály propojila Ale to je můj osobní názor, určitě záleží hlavně na Vás a na tom jakou máte Vy představu hotového modelu.

Martina
18.06.2014 16:06

Paní Linerová, moc děkuji za Vaši radu, přece jen nejsem tak zkušená a dobrá v kombinování materiálů, moc ráda si od Vás nechám poradit):Ještě jednou moc děkuji.

linja
18.06.2014 20:06

Já osobně si myslím, že když kombinovat tak to chce dobře promyslet :-). Když nemám dost materiálu, daleko déle někdy zvažuji co a jak, abych z toho nedostatku udělal přednost a vypadalo to jako záměr :-). Promyslete si co z materiálu budete chtít, zda svetřík, kabátek, tuniku....a pak vymyslíme s čím kombinovat.

č. 473 | Marta Hamanová
17.06.2014 22:06

Dobrý večer.Paní Linerová, děkuji za klubíčka. Moc mě překvapil Sansibar, který se mně podařilo "ukořistit". Heboučká, nádherná příze, barvičky sladěné tak, že by to ani malíř líp nedokázal. Ve vzorníku to ani tak nevynikne, jak ve skutečnosti. Kochám se jak pletařky v předcházejících příspěvcích, a nevím, co dřív, jestli jemné Finco, nebo Manilu, nebo hned Sansibar. Děláte nám velkou radost, moc děkuji.

reagovat na tento příspěvek
linja
18.06.2014 08:06

Hezký den paní Hamanová,

také Vám moc děkuji za reakci. Se Sansibarem máte naprostou pravdu, je to moc krásný materiál, který ve vzorníku opravdu tak nevynikne. Speciálně barva, která byla ve výprodeji měla , podle mého názoru, opravdu krásné barevné kombinace. Takže se Vám nedivím, že nevíte do čeho se pustit, ale léto je snad teprve před námi takže já bych si nechala Sansibar jako "cílovou prémii" :-) po upletení letních přízí.

č. 472 | Dagmar Tulisová
17.06.2014 18:06

Dobrý den, paní Linerová,byl to šrumec ten výprodej.Taky jsem ulovila dvě příze,Mystik a Macaibo.Dušička pletařky se těší a kochá.Z Macaiba se krásně plete.Moc děkuji za balíček.Jste obdivuhodná.

reagovat na tento příspěvek
linja
18.06.2014 08:06

Dobrý den paní Tulisová,
děkuji moc za příspěvek i milá slova.
Macaibo je skvělý úlovek :-), je to nejprodávanější příze Schulany za poslední tři roky a to ve všech barevných variantách.Myslím, že právem. Je moc krásná, skvěle se z ní plete a i hodně naplete, má výbornou spotřebu. Letos jí zdatně sekunduje Ella od firmy Lang , které se od února k dnešnímu dni prodalo u nás na shopu neuvěřitelných 31 kg.....Asi bych měla vyhlásit letní soutěž na téma Macaibo a Ella :-). Moc by mě zajímalo co české pletařky dokázaly z těchto přízí vymyslet krásného.

č. 469 | Olga Kotalová
17.06.2014 15:06


Pěkné odpoledne paní Linerová, moc děkuji za zaslané příze.Leží rozložené kolem mne,já se kochám a vymýšlím,co z nich a pro koho upletu.Je to velká radost. Ať se Vám i nadále dobře daří.

reagovat na tento příspěvek
linja
17.06.2014 17:06

Hezký den paní Kotalová,
děkuji moc za zprávu a přeji Vám, aby radost trvala i během pletení a výsledek se vydařil :-).

č. 467 | Martina Kunkynka
14.06.2014 20:06

Dobrý den, prosím o radu, existuje příze s kašmírem nebo s hedvábím, může být klidně slabá, sestra chce uháčkovat kravatu, a já bych chtěla, aby to trochu vypadalo. Prosím o jakoukoliv radu. Předem díky.

reagovat na tento příspěvek
linja
15.06.2014 14:06

Dobrý den,
z materiálů vhodných na háčkování je to např. příze s kašmírem Mussante (GGH - nabídka jaro/léto) nebo bavlna s hedvábím Artemis (Lang yarns - nabídka jaro/léto).

č. 462 | Jitka T.
13.06.2014 14:06

Dobrý den paní Linerová, musím ocenit názvy kreativních sad, které nejen krásně vystihují obsah, ale mile mě pobavily..."Doba bronzová, Jsi moje zlato,...Víkend na jachtě..... Oceňuji Vaši kreativitu a samozřejmě i pracovitost. Dovedu si představit co za práci dá příprava výprodeje.
Jako vždy úžasný výběr a skvělý adrenalin!

reagovat na tento příspěvek
Miluše
13.06.2014 14:06

Dobrý den, musím se připojit k předchozímu příspěvku, milé a vtipné názvy :-). Navíc já jsem za ta léta na Vašich sadách získala závislost. Opravdu moc hezky nakombinované, často mi to přineslo úplně nové "pletařské obzory" :-).

linja
13.06.2014 14:06

Hezký den, děkuji moc za milé příspěvky.
Je pravda, že tvorba kreativních sad je pro mě vždy ten nejlepší bod přípravy výprodeje. Mám moc ráda kombinování barev i materiálů....vždycky si představuji co bych z materiálu upletla já a strašně moc by mě zajímal výsledek, který vytvoří majitelka sady :-). Názvy přichází tak nějak samy, tak jak sada postupně vzniká:-)....