Diskuze

Reagujete na dotaz č.1693

č. 2291 | Lenka
04.08.2020 08:08

Dobrý den. U nás při vyzvednutí zásilky z vaší firmy nelze platit kartou.Pani mi říkala že to není její výmysl. Zdá se mi to na dnešní dobu trochu hloupé. Aby zákazník běžel do automatu si vyzvednout peníze aby mohl zaplatit. Přičemž vše ostatní u nich kartou platit lze. Můžete to vy nějak ovlivnit? Je to jejich výmysl?

reagovat na tento příspěvek
linja
04.08.2020 08:08

Dobrý den.

ano, je to tak. PLatby kartou u dobírek povolené nemáme, vzhledem k dalším nemalým nákladům, které tato možnost u dopravce přináší by to znamenalo výrazné navýšení doběrečného. Nevím jak "vše ostatní", ale z mé osobní zkušenosti variantu platby v hotovosti má hodně e shopů. Některá výdejní místa ani platební terminál nemají.
Pokud chce zákazník platit kartou, nůže to udělat přímo u nás na shopu, nevidím v tom rozdíl a hodně zákaznic tuto variantu využívá. Navíc v tomto případě neplatíte žádné doběrečné takže ušetříte i náklady.

Lenka
04.08.2020 09:08

Dobrý den. No právě teď v době Covidu většina e shopů platbu kartou při převzetí upřednostňuje. I mnozí dopravci jsou raději. Četla jsem statistiku že dnes 70 % eshopů upřednostňuje platbu kartou. Vím že pro vás jako pro prodejce je nejvýhodnější platba kartou nebo převodem hned při objednávce.

linja
04.08.2020 10:08

V době karantény byly obecně nastavené platby kartou přepravci, platby v hotovosti se nepřijímaly. To bylo ovšem přímo při převzetí zásilky od řidiče. Jak to řešila výdejní místa, která platební terminál nemají bohužel netuším......Není to tedy tak jak píšete, že většina e shopů tuto možnost upřednostňuje,v karanténě to bylo prostě tak dané. Ano, statistiky uvádí, že většina e shopů upřednostňuje platbu kartou, s tím naprosto souhlasím. Ovšem tato statistika se týká přímých plateb kartou na shopu, ne dobírek. Dobírka je dobírkou ať ji zákazník zaplatí jakkoli.

linja
04.08.2020 16:08

Bohužel jsem nyní byla delší dobu mimo PC, ale zapomněla jsem předtím v odpovědi napsat, že v Obchodních podmínkách máme uvedeno upozornění, že platby dobírky jsou možné pouze v hotovosti.

U dobírky ( hrazené až při převzetí zásilky) se platba netýká shopu v přímém slova smyslu, vybírá ji buď dopravce ( pošta, PPL, DPD...) nebo příslušný obchodník ve výdejním místě. Následně se samozřejmě odesílá na účet obchodníka.Právě proto si tady dopravce účtuje zmiňované doběrečné, které pokrývá jeho náklady.

Na e shopu lze zaplatit kartou přímo, bez dalších poplatků, pouze navolením platby kartou, prostřednictvím platební brány.

č. 2275 | Iveta Kocurková
11.07.2020 08:07

Dobrý den.
Pařená vlna, kterou nabízíte -1,2m při 150cm šíře - stačí to na sukni?

reagovat na tento příspěvek
linja
11.07.2020 08:07

Dobrý den,

určitě. U tohoto materiálu, vzhledem k charakteru a síle, by se jednalo pravděpodobně o užší, vypodšívkovaný model a tam Vám stačí délka sukně + přídavek na záložky.

č. 2273 | Ivana
01.07.2020 11:07

Dobrý den,

chtěla bych napsat svoji zkušenost s raglánem pleteným od krku. Mám štíhlejší a nepříliš tvarovanou postavu a tento střih mám celkem ráda. Ale, jak tady bylo uvedeno, chce to opravdu dobrý popis, aby vše sedělo jak má. Zkoušela jsem dva svetříky z ravelry a tam absolutně neodpovídala velikost, z vel M mi vyšlo XL.....Po úpravě jsem se dostala na něco mezi S a M, co úplně nesedělo...Mám ale dobrou zkušenost s popisy od Drops i ty s kulatým sedlem, pokud si pro svou postavu můžete dovolit a také jsme pletla tento typ svetru od Lana Grossa a úplně super.
Jakmile popis nesedí nebo pletařka špatně odhadne a změří třeba ubírání rukávů, je z toho špatně padnoucí svetr. Viděla jsem na netu několik případů, kdy se třeba průramky zařezávají ( většinou pokud je majitelka silnější v ramenou) a potom je třeba vzor sedla zkreslený a vypadá to hrozně. Takže opravdu, souhlasím, není to střih pro každého, jako ostatně všechny střihy :-).

reagovat na tento příspěvek
linja
08.07.2020 12:07

Paní Ivano, popsala jste to dokonale :-).
Naprosto souhlasím a znovu opakuji, že je to jednak o typu postavy a samozřejmě o popisu.
Lang měl v minulosti také několik vydařených popisů s kruhovým sedlem. Z mojí zkušenosti jejich popisy sedí na danou velikost velmi dobře. Samozřejmě pokud někdo opravdu extrémně utahuje a nebo naopak plete hodně volně, je třeba si vždy udělat vzorek. Svetr není pléd nebo šátek, kde nějaký ten centimetr jinak nevadí.

Ještě chci napsat, že se koncem týdne objeví v nabídce speciál Lana Grossy od designerky, která si říká Rosap. Její minimalistický styl mě hrozně moc baví. Dokonalé, jednoduché modely, které můžete využít pro každou příležitost. Na svých modelech využívá právě pletení beze švů, takže kdo si může dovolit tento střih a má ho rád, rozhodně doporučuji tento časopis :-).

č. 2266 | Jitka
24.06.2020 13:06

Dobrý den,
prosím o radu. Chtěla bych plést raglán "od krku" s "véčkovým" výstřihem a vůbec si nevím rady, jak na to. Je to vůbec můj první raglán... Nemáte, paní Linerová, či další zkušené pletařky, s tímto střihem a způsobem pletení zkušenost? Budu ráda za sdílení. Krásný den.

reagovat na tento příspěvek
linja
24.06.2020 14:06

Dobrý den,

tento typ raglánu je takový staronový popis. Pamatuji si, že moje babička i maminka takto pletly hodně svetříků. Jako dítě jsem měla tento střih snad na každém druhém svetru :-). Dnes má tento typ pletení "bum", hodně takových popisů se objevuje třeba na americkém ravelry.

Je třeba si ale uvědomit, že to není střih který sedí každému. Zapomenout na něj by měly majitelky širokých ramen, silných paží nebo větších prsou.Tady rozhodně nebude vypadat dobře. Do této kategorie patřím také, s větším horním objemem a zároveň poměrně úzkými zády, takže mohu posoudit i z vlastní zkušenosti.
U tohoto střihu to chce buď dobrý popis a nebo umět velmi dobře vypočítat počet ok pro Vaši postavu. Pokud chcete opravdu padnoucí svetřík a ne beztvarý, oversize model musíte zejména dobře uplést výšku průramků, aby se rukávy nezařezávaly a ani nebyly moc volné a také vytvarovat šířku rukávů. Těsné rukávy jen zvýrazní ramena a silnější paže.
Výhodou tohoto způsobu pletení naopak je, že se dá svetřík během pletení zkoušet, pokud máte dostatečně dlouhé lanko na jehlici, nemusí se nic sešívat, dá se uplést celý na kruhových jehlicích, včetně rukávů samozřejmě. A pokud nemáte dost materiálu, můžete tady dobře odhadnout délku, případně si uplést i kratší rukávy.
Výstřih do "V" není určitě problém, pletete vlastně vzhůru nohama takže místo ujímání tady přidáváte.

Každý jsme jiný a stejně jako u dalších střihů je třeba i tady zvážit jestli mi tento typ svetříku bude sedět. Někdo se nad tím třeba moc nezamýšlí, ale já osobně preferuji věci, které mají dobrý střih pro mou postavu, podtrhují to co mají a naopak kamuflují co je třeba potlačit :-). Naučila jsem se tak i dívat na to co nosím a co si pletu.

Eva Krausová
24.06.2020 19:06

Dobrý večer paní Jitko,

naprosto souhlasím, že raglán pletený od krku je dobrý v tom, že se nemusí sešívat a v případě, že si musíte hlídat spotřebu je možné takhle "kreativnit" lépe :-).
Ale aby dobře vypadal je pletení, podle mého názoru těžší v odhadu počtu ok a tvarování. Obecně ne každému raglán sedí, jak píše paní majitelka shopu.
Já osobně jsem takhle v nadšení pár svetříků upletla, ale střihově nepatří k mým nejoblíbenějším.Pokud chci raglán tak raději pletu klasicky od spodu. Také se dá plést na kruhové jehlici, včetně rukávů a v místě raglánového splétání spojit. Při pletení od spodního lemu já osobně lépe odhadnu počet ok a tvarování pleteniny.

Jitka
25.06.2020 09:06

Dobrý den,
moc Vám děkuji za informace a cenné zkušenosti. Najednou vidím svůj zamýšlený raglán v úplně jiném světle... Moc mě lákalo, že nebude třeba díly sešívat, u krku také vypadá skvěle... jenže.. vůbec mě nenapadlo, zda tento střih bude vhodný pro moji postavu. Byť jsem spíše drobná, ženských křivek, hlavně v oblasti prsou, mám nadbytek. Takže smolík. Budu plést, jak umím a co mi sluší. Ušetřily jste mě zklamání a díky Vám jsem si poopravila svůj názor. Moc Vám za to děkuji a přeji ať Vám to plete.

Děkuji paní Linerové za úžasný e-shop, výbornou komunikaci a ochotu vždy pomoci. Moc si Vás vážím.

linja
25.06.2020 11:06

Paní Jitko, není vůbec za co děkovat.
Řekla bych, že tento střih bude lépe sedět těm, kteří mají spíš chlapecký typ postavy bez tvarů. Ale i tak je třeba ho dobře propočítat a uplést, ostatně jako vše. Pletení dá práci a je opravdu dobré se předem zamyslet nad střihem . Zdánlivé detaily, jako třeba výstřih, tvarování rukávů a podobně dělají nakonec ten celkový dojem na kterém záleží , abyste se v modelu cítila dobře. :-). Je mi jasné, že ne každý na to tak pohlíží. Osobně nemám z tohoto důvodu ráda hromadné projekty. Psala jsem o tom už několikrát. Jeden model nemůže nikdy sedět absolutně každému typu postavy. Pokud po něm i tak pletařka touží, je nutné udělat úpravy. Je mi samozřejmě jasné, že někdo potřebuje podrobný návod, jinak by třeba model nedokázal uplést. Stejně tak nemám moc ráda různé internetové diskuze, kde se často nekriticky pochválí naprosto vše,výsledky jsou bohužel někdy dost žalostné.....Na pletení mám ráda kreativitu a to, že si upletu opravdu originál, v souladu se svou postavou, typem,barvami....Ani já nejsem neomylná, ve svém věku mám poměrně značně napleteno :-) a i já jsem upletla řadu věcí, které nebyly úplně to pravé.....Až čas, mě naučil přemýšlet nad tím co nosit, trochu jinak . A čím jsem starší tím více přemýšlím, v mladém věku je dovoleno více, mládí a dobrá postava dokáže schovat omyly. :-) S přibývajícím věkem to už chce dělat minimum chyb a znát dobře to co mi sedí, včetně své palety barev :-).

Mirka
25.06.2020 13:06

Dobrý den,

já osobně moc tvarovanou postavu nemám, ale zrovna tento typ raglánu mi taky moc nesedí, necítím se v něm úplně dobře. Možná je to tím, že nějak nedovedu odhadnout správný počet ok, většinou se mi povedly moc široké rukávy a průramky v podpaží také moc dobře neseděly.
Co se sešívání týče, téměř bez sešívání se dá plést i klasicky, od spodního lemu, musíte jen trochu přemýšlet jak si to "usnadnit". Ale za mě, z mé zkušenosti, jsou materiály a střihy, které vyloženě šev chtějí. Takže ne vždy je "bez sešívání" to ono :-/.

č. 2201 | Šárka Persanová
25.03.2020 16:03

Vždy se vrhnu do pletení honem,honem spěchám abych už něco upletla a pak se divím,že představa se neshoduje s výtvorem..A přiznám se, že vzoreček si nepletu..A začnu!! Děkuji za sdělené zkušenosti,přeji dobrou náladu a krásný pocit z pletení..Šárka

reagovat na tento příspěvek
č. 2198 | Šárka Persanová
25.03.2020 11:03

Krásný den,mám jeden dotaz,často se mi stává,že si upletu svetr z přírodního materiálu,např.alpaky a on se jaksi vytáhne..Pomohlo by kdybych přidala jako příplet mohér?
Velice děkuji za praktickou radu .Persanová Šárka

reagovat na tento příspěvek
linja
25.03.2020 13:03

Dobrý den,

nemyslím si, že přidání mohérku vyřeší problém. Mohér přidá na objemu, ale vyloženě ke zpevnění pleteniny proti vytažení nedojde. Podle mé zkušenosti je to stylem pletení a zvolenou velikostí jehlic. Já osobně utahuji méně a někdy se moje velikost jehlic liší o 1,5-2 velikosti oproti doporučeným. U menších velikostí ten rozdíl nebývá tak velký, ale u větších jehlic ano. Doporučuji se neřídit jen jehlicemi uvedenými na přízi nebo v popisu. Pokud pletete volně a nebo naopak více utahujete, nepodceňte udělat si vzoreček. Na šířku dílu mohou být při špatně použitých jehlicích několika centimetrové rozdíly. Volná pletenina se potom v úpletu vždy vytáhne a je to opravdu škoda práce.

Marta
25.03.2020 15:03

Naprosto souhlasím, stalo se mi to několikrát než jsem se naučila jak musím vybírat jehlice. Ještě si myslím, že důvodem může být i způsob praní, kdy se pletenina nedostatečně vyždímá a už jen při přemístění třeba na sušák se vahou vody vytáhne. Obě témata se tady již myslím diskutovala. Takže za mě vzoreček, ta chvilka času navíc za tu následně zmařenou práci stojí.

č. 2143 | evak
14.12.2019 15:12

dobrý den chci se zeptat jstli jestě existuje přadeno vlny 150cm dlouhe rukama se daloroztáhnout abyl ztoho tunel nebo šala a jak se jmenovala děkuji

reagovat na tento příspěvek
linja
14.12.2019 17:12

Dobrý večer,

vůbec netuším, že bychom něco takového někdy v nabídce měli :-).

č. 2104 | D. Formánková
16.10.2019 11:10

Dobrý den, paní Linerová, chtěla bych Vám ještě jednou poděkovat za Den otevřených dveří, bylo moc příjemné si prohlédnout klubíčka i látky a "šáhnout si." V paměti mi zůstala i moc hezká pletená vesta z Tussah Tweed, kterou měla jedna z návštěvnic na sobě a diskuze o síle jehlic. Napadlo mě, že by bylo možná zajímavé sdílet hotové výrobky pletené i šité a zkušenosti na vašem blogu.
Srdečně zdravím D. F.

reagovat na tento příspěvek
linja
16.10.2019 16:10

Dobrý den paní Formánková,

určitě zajímavý nápad. Ale náš blog bohužel není připravený pro sdílení příspěvků přímo od zákaznic a diskuze k nim. Ani jsme ho tak neměli v úmyslu nikdy postavit. Nyní bychom museli vkládat jednotlivé fotky, které by nám zákaznice zaslaly a jejich příspěvky, postupně do článku a to by se za chvíli stalo nepřehledné. Zkusím to ještě nějak promyslet. Případně připravit nějaký článek s inspirací od zákaznic.

č. 2094 | Anna
25.09.2019 15:09

Dobrý den, paní Linerová, neuvažujete o Knit The Cat 11 a novince od Schoppelu Cashmere Zauber? Děkuji moc

reagovat na tento příspěvek
linja
26.09.2019 11:09

Dobrý den,
s časopisem počítáme, měl by být tak do 14 dnů.
Cashmere Zauber bych velmi ráda nabídla, ale termín dodání je tam v této chvíli cca 2-3 měśíce :-/.

č. 2035 | Martina
02.08.2019 23:08

Dobrý den paní Linerová, zaregistrovala jsem na stránkách FB firmy Colinette zprávu, že budou znovu otvírat obchod. Budete s nimi opět navazovat spolupráci? Bohužel vím, jak to dopadlo s firmou Schulana...Děkuji moc. Přeji hezké léto

reagovat na tento příspěvek
Martina
02.08.2019 23:08

Omlouvám se, zřejmě jen doprodávají zásoby. Škoda.
Děkuji moc

linja
07.08.2019 22:08

Dobrý den,
ano, zaregistrovali jsme také, ale zatím se jedná opravdu o doprodej zásob. Byly to krásné příze, ale v této chvíli je situace nejistá.

č. 2008 | Jana
09.07.2019 18:07

Dobrý den, budete mít ještě v nabídce časopis od Katia, byla jsem na dovolené a než jsem stačila objednat byl vyprodaný. Děkuji.

reagovat na tento příspěvek
linja
09.07.2019 21:07

Dobrý den,

budeme ho určitě znovu objednávat, speciálně u časopisů Katiia se množství velmi špatně odhaduje. Někdy se vyprodají bleskově, jindy naopak :-). Nebude k dispozici určitě hned, ale přijde s dalšími plánovanými časopisy, ktreé u Katii máme objednané. Termín zatím ještě nevím.

č. 1995 | Sára Součková
14.06.2019 17:06

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, když mám objednávku a chci osobní odběr jak to mám udělat? Nenašla jsem nikde, že bych zadala osobní odběr..

Děkuji

reagovat na tento příspěvek
linja
14.06.2019 17:06

Dobrý den,

podmínky pro osobní odběr naleznete v Obch. podmínkách, vyloženě odběrní místo v současné chvíli nemáme http://www.linja.cz/o-nas/obchodni-podminky. Při objednávce zadejte prosím platbu převodem a do poznámky napište" osobní odběr ", poštovné Vám samozřejmě v tomto případě účtováno nebude.

č. 1951 | Kateřina Červenková
30.03.2019 07:03

Hezký den,
Chci se zeptat, zda budete mít v nabídce časopisy Filati Handstrick a Häkeln.
Děkuji.

reagovat na tento příspěvek
linja
31.03.2019 18:03

Dobrý den.
ano, počítáme s ním,Handstrick by měl být skladem tak řádově do 10 dnů, s novým zbožím.

č. 1901 | K. Červenková
24.02.2019 20:02

Hezký večer,
Tak mě napadlo, nebudete třeba rozšiřovat nabídku o materiál na Macramé? Mám na mysli takové hladké provázky na náramky.
Látky máte krásné, zavzpomínala jsem na staré časy

reagovat na tento příspěvek
linja
24.02.2019 20:02

Dobrý večer,

ne ne, zatím pouze klubíčka a látky :-).

č. 1887 | Jana
07.02.2019 13:02

Dobrý den, budete mít také v nabídce časopis FILATI JOURNAL 57, popřípadě, kdy se na něj můžeme těšit? Děkuji.

reagovat na tento příspěvek
linja
08.02.2019 09:02

Dobrý den, ano, do nabídky ho plánujeme zařadit. Kdy se na něj můžeme těšit Vám bohužel nedokáži říct. V této chvíli ještě není zatím na obchodnickém webu v nabídce.

č. 1885 | Jana
06.02.2019 12:02

Dobrý den, prosím Vás budou ještě k dispozici časopisy Katia Casual 100, jsou již vyprodané, děkuji.

reagovat na tento příspěvek
linja
06.02.2019 17:02

Dobrý den,

včera večer jsme dávali do nabídky 20 ks,ale protože zájem byl opravdu velký, budeme ještě objednávat další výtisky.

č. 1879 | evak
31.01.2019 15:01

prosím budete mít časopisy od Katia děkuji

reagovat na tento příspěvek
linja
31.01.2019 19:01

Dobrý večer,

ano,budeme doplňovat do nabídky koncem příštího týdne.

č. 1868 | Olga Dlouhá
24.01.2019 12:01

Dobrý den, paní Linerová.
Moc Vás zdravím a objednaná příze je nádherná, došlo v pořádku. Mějte se krásně.

reagovat na tento příspěvek
linja
24.01.2019 14:01

Dobrý den,
moc děkuji za zprávu a také moc zdravím :-).

č. 1862 | Kateřina Červenková
21.01.2019 17:01

Hezký den, chci se zeptat, zda budete mít v nabídce časopis Linea Pura č. 12.
Děkuji, K. Červenková

reagovat na tento příspěvek
linja
21.01.2019 19:01

Dobrý den,
zatím jsme se pro něj definitivně nerozhodli, u Lana Grossy čekáme zatím na novinky, abychom udělali výběr materiálů. Časopisy ladíme následně až podle výběru přízí.

Aktuálně budou skladem v polovině týdne další časopisy Lang - Wooladicts 2 a několik speciálů řady Punto se zaměřením k novinkám a nejen k nim. Začátkem příštího týdne také první novinky Lang.

č. 1782 | Soňa
01.10.2018 15:10

Dobrý den,
neuvažujete o rozšíření možností dopravy o Zásilkovnu? Má velké množství výdejních míst, což (alespoň pro mne) přináší výhodu při odběru.

Děkuji.

reagovat na tento příspěvek
linja
01.10.2018 17:10

Dobrý den paní Soňo,

v současné chvíli o ní neuvažujeme, nemáme bohužel kapacity na to, abychom zásilky dopravovali na podání do některé pobočky Zásilkovny a tam balíčky jednotlivě odesílali. Potřebujeme firmu, která je schopna zajistit denní svoz balíčků. Chápu samozřejmě, že pro Vás jako zákazníka je to zajímavá volba, ale pro nás je to v současné době opravdu technicky neproveditelné.

« Předchozí 1 2 Další »